Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις

Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις

Ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται για αιτήσεις χορήγησης πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, δείτε που μπορείτε να τα καταθέσετε και αν υποστηρίζεται ηλεκτρονική υποβολή:

Η Δημοτική Ενημερότητα χρησιμοποιείται για να βεβαιώσει ότι ο δημότης δεν έχει βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον Δήμο.

Χρησιμοποιείται για:

  • Έκδοση Άδειας Κοινόχρηστων Χώρων
  • Είσπραξη Χρηματικού Εντάλματος από Δήμο
  • Συμμετοχή για Δημοπρασία/Διαγωνισμο
  • Έκδοση Άδειας Οικοδομής/Κατεδάφισης
  • Άδεια Λειτουργίας καταστημάτων
  • Βεβαίωση Τετραγωνικών για ηλεκτροδότηση ακινήτου
  • Βεβαίωση ΤΑΠ (σύνταξη συμβολαίου, ενοικίαση ακινήτου κα)

Η ηλεκτρονική αίτηση είναι δυνατή για τις περιπτώσεις:

  • Είσπραξη Χρηματικού εντάλματος από Δήμο
  • Συμμετοχή σε Δημοπρασία/Διαγωνισμό
  • Έκδοση άδειας οικοδομής/κατεδάφισης

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Το πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης χορηγείται στα πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα σε Οικογενειακή Μερίδα του Δημοτολογίου του Δήμου μετά από έλεγχο ταυτοπροσωπίας του αιτούντος με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Αίτηση

● Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο

● Εξουσιοδότηση σε περίπτωση τρίτου προσώπου

Γραφείο Έκδοσης

Τμήμα Δημοτολογίου

Εναλλακτικά

● Αίτηση σε ΚΕΠ

● Αίτηση στο gov.gr

Δήλωση Γάμου

H Δήλωση του γάμου γίνεται στο Ληξιαρχείο του Δήμου του τόπου τέλεσης του γεγονότος. Υπόχρεοι προς δήλωση είναι ο ένας εκ των δυο συζύγων ή τρίτος με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Ο γάμος πρέπει να δηλωθεί εντός 40 ημερών από την ημερομηνία τέλεσής του. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας επιβάλλεται πρόστιμο από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στην δήλωση του τελέσαντος τον γάμο, πρέπει να αναγράφεται ο ακριβής τόπος και η ημερομηνία τέλεσής του, οι ακριβείς ημερομηνίες και τόποι γέννησης των συζύγων, οι ιθαγένειες, οι αριθμοί Δημοτολογίου, Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., οι βαθμοί γάμου καθώς και οι συνταξιοδοτικοί φορείς ασφάλισης και τα επαγγέλματά τους.

Στην περίπτωση δε αλλοδαπών, στην ως άνω δήλωση πρέπει να αναγράφονται ξεχωριστά τα ονόματα και επώνυμά τους, όπως επίσης τα ονόματα και επώνυμα των γονέων τους, που φέρουν την στιγμή που τελέστηκε ο γάμος, με ελληνικούς και σε παρένθεση με λατινικούς χαρακτήρες.

Βαπτιστικά ονόματα αλλοδαπών, που δεν έχουν αναγνωριστεί από την χώρα τους και δεν αναγράφονται στα διαβατήριά τους, δεν πρέπει να προστίθενται ως δεύτερο συνθετικό του ονόματός τους στην δήλωση τέλεσης γάμου.

Το γνήσιο της υπογραφής των θρησκευτικών λειτουργών πρέπει να θεωρείται από τις οικείες τους Εκκλησιαστικές Αρχές.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Δήλωση του τελέσαντος τον γάμο, η οποία έχει εκδοθεί κατά την τέλεση είτε από τον θρησκευτικό λειτουργό αν πρόκειται για θρησκευτικό γάμο είτε από τον Δήμο αν πρόκειται για πολιτικό γάμο.

● Δήλωση προσδιορισμού επωνύμου τέκνων, εκτός εάν περιλαμβάνεται στην ανωτέρω δήλωση.

● Ταυτότητες ή Διαβατήριο με άδεια παραμονής (για τους αλλοδαπούς). Σε περίπτωση κατόχου ροζ κάρτας (αίτησης πολιτικού ασύλου) χρειάζεται και η βεβαίωση κατάθεσης διαβατηρίου ή οποιουδήποτε άλλου έγκυρου εγγράφου που πιστοποιεί ταυτότητα, από το αστυνομικό τμήμα αλλοδαπών που εξέδωσε την αίτηση ασύλου.

Υπεύθυνο Γραφείο

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά

● Ηλεκτρονική δήλωση εδώ

H Δήλωση του Συμφώνου Συμβίωσης γίνεται στο Ληξιαρχείο του τόπου κατοικίας των συμβαλλομένων, όπως αναγράφεται στο Σύμφωνο.

Στην περίπτωση που οι συμβαλλόμενοι δεν έχουν κοινή κατοικία, τότε δηλώνεται στο Ληξιαρχείο του τόπου κατοικίας του δηλούντος συμβαλλομένου.

Υπόχρεοι προς δήλωση είναι ο ένας εκ των δυο συμβαλλομένων.

Στο Σύμφωνο Συμβίωσης, πρέπει να αναγράφεται ο ακριβής τόπος και η ημερομηνία σύνταξής του, οι ακριβείς ημερομηνίες και τόποι γέννησης των συζύγων, οι ιθαγένειες, οι αριθμοί Δημοτολογίου, Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., οικογενειακή κατάσταση, καθώς και οι συνταξιοδοτικοί φορείς ασφάλισης και τα επαγγέλματά τους.

Στην περίπτωση δε αλλοδαπών, στο Σύμφωνο Συμβίωσης πρέπει να αναγράφονται ξεχωριστά τα ονόματα και επώνυμά τους, όπως επίσης τα ονόματα και επώνυμα των γονέων τους, που φέρουν την στιγμή που καταρτίστηκε το εν λόγω Σύμφωνο, με ελληνικούς και σε παρένθεση με λατινικούς χαρακτήρες.

Βαπτιστικά ονόματα αλλοδαπών, που δεν έχουν αναγνωριστεί από την χώρα τους και δεν αναγράφονται στα διαβατήριά τους, δεν πρέπει να προστίθενται ως δεύτερο συνθετικό του ονόματός τους στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Το Σύμφωνο Συμβίωσης που κατήρτισε ο Συμβολαιογράφος.

● Δήλωση προσδιορισμού επωνύμου τέκνων, η οποία να περιλαμβάνεται στο Σύμφωνο.

● Ταυτότητες ή Διαβατήριο με άδεια παραμονής (για τους αλλοδαπούς). Σε περίπτωση κατόχου ροζ κάρτας (αίτησης πολιτικού ασύλου) χρειάζεται και η βεβαίωση κατάθεσης διαβατηρίου ή οποιουδήποτε άλλου έγκυρου εγγράφου που πιστοποιεί ταυτότητα, στο αστυνομικό τμήμα αλλοδαπών που εξέδωσε την αίτηση ασύλου.

Υπεύθυνο Γραφείο

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά

● Ηλεκτρονική δήλωση εδώ

Πιστοποιητικό Γέννησης

Για την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης με φυσική παρουσία, απαιτείται η προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου ή βιβλιαρίου ασθενείας ή διπλώματος οδήγησης. Για την παραλαβή από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος.

Γραφείο Έκδοσης:

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά:

● Γραφείο ΚΕΠ

● Αίτηση στο gov.gr

Πιστοποιητικό εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Αίτηση στην οποία αναγράφεται η χρήση για την οποία ζητείται η έκδοσή του ● Επικυρωμένη εξουσιοδότηση (ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα) αν πρόκειται να χορηγηθεί σε τρίτο άτομο.

● Αναγραφή του ονόματος στην αίτηση αν πρόκειται για ανήλικο άτομο.

Γραφείο Έκδοσης:

Δημοτολόγιο

Παραλαβή:

Εναλλακτικά:

● Ηλεκτρονική αίτηση εδώ

● Γραφείο ΚΕΠ

Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών έχουν:

α) Ένας από τους εγγύτερους συγγενείς του θανόντος.

β) Οι κληρονόμοι του θανόντος με διαθήκη.

γ) Ο έχων εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο ενός εκ των εγγυτέρων συγγενών του θανόντος.

δ) Ο έχων έννομο συμφέρον με εντολή εισαγγελέα.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Αίτηση του ενδιαφερομένου

● Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο του αιτούντος

● Ληξιαρχική πράξη θανάτου

● Υπεύθυνες Δηλώσεις δυο πολιτών με προτυπωμένο κείμενο για τους πλησιέστερους συγγενείς του θανόντος ένας εκ των οποίων μπορεί να είναι συγγενής απαιτούνται μόνο στις περιπτώσεις:

○ Όταν υπάρχει κανονική εγγραφή του αποβιώσαντα στο Δημοτολόγιο του Δήμου, αλλά δεν υφίσταται καταγεγραμμένη η αστική κατάσταση του αποβιώσαντα, δηλαδή από την έρευνα που έχει διενεργηθεί δεν προκύπτουν ευκρινώς οι συγγενικές σχέσεις ή τα πρόσωπα που πρέπει να περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό.

○ Για άνδρα αποβιώσαντα, ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος στο Δημοτολόγιο του Δήμου ούτε σε άλλο δημοτολόγιο Δήμου της Χώρας παρά μόνο είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου.

Γραφείο Έκδοσης:

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά:

● Ηλεκτρονική αίτηση εδώ

Δήλωση Γέννησης

Η Δήλωση γίνεται στο Ληξιαρχείο του τόπου γέννησης εντός 10 ημερών από τη γέννηση όπως προβλέπεται από το νόμο.

Μετά το διάστημα των 10 ημερών και μέχρι 100 ημέρες καταβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ. Μετά την παρέλευση των 100 ημερών επιβάλλεται πρόστιμο 300,00 ευρώ , με απόφαση του Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Υπόχρεοι για τη δήλωση γέννησης είναι οι γονείς, ο γιατρός, και οποιοσδήποτε άλλος που παρευρέθηκε στον τοκετό.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Δήλωση Γέννησης Μαιευτηρίου

● Ληξιαρχική Πράξη Γάμου για έγγαμους ή Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης για άγαμη μητέρα

● Ταυτότητες ή Διαβατήρια Γονέων

● Αν πρόκειται για αλλοδαπούς: επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά της Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου ή του Πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης των γονέων και άδειες παραμονής.

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά:

● Ηλεκτρονική δήλωση εδώ

● σε ΚΕΠ

Κάθε βάπτιση που γίνεται στα όρια του Δήμου, πρέπει να δηλώνεται στο Ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου.

Η δήλωση γίνεται στο Ληξιαρχείο του τόπου Γέννησης ή στον τόπο βάπτισης όπου συντάσσεται έκθεση βάπτισης από τον εκεί Ληξίαρχο, ο οποίος στέλνει τη βάπτιση στον τόπο γέννησης.

Η βάπτιση δηλώνεται και από τους δύο γονείς ώστε να έχει θέση ονοματοδοσίας, με τη βεβαίωση του ιερέα για την τέλεση του μυστηρίου και την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας των δηλούντων γονέων.

Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο στη δήλωση βάπτισης η οποία γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Η δήλωση τέλεσης βάφτισης

● Αστυνομική ταυτότητα

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά:

● Αίτηση σε ΚΕΠ

Δήλωση Υιοθεσίας

Υπόχρεοι προς δήλωση υιοθεσίας είναι οι θετοί γονείς ή τρίτο πρόσωπο με ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο από τους θετούς γονείς.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Δικαστική Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου ή Απόφαση Αλλοδαπής Δικαστικής Αρχής με επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά που συνοδεύεται με Δεδικασμένο από Ελληνικό δικαστήριο

● Έκθεση επίδοσης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της πόλης που εκδόθηκε η Δικαστική Απόφαση

● Πιστοποιητικό Τελεσιδικίας

● Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του/των γονέα/ων (Αν οι γονείς δεν έχουν κοινή Οικ.Μερίδα θα πρέπει να προσκομίσουν Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης και για τους δύο γονείς)

● Ληξιαρχική Πράξη Γάμου ή Ληξιαρχική Πράξη Συμφώνου Συμβίωσης

● Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης (αν έχει γεννηθεί στην ημεδαπή) ή Πιστοποιητικό Γέννησης (αν έχει γεννηθεί στην αλλοδαπή με την απαραίτητη σφραγίδα που αποδεικνύει τη γνησιότητα του εγγράφου) του τέκνου

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά:

● Αίτηση σε ΚΕΠ

Δήλωση Διαζυγίου

Δικαίωμα δήλωσης του διαζυγίου έχουν ο καθένας από τους συζύγους ή τρίτο πρόσωπο με ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Η προθεσμία δήλωσης είναι 30 ημέρες από την ημερομηνία που έγινε αμετάκλητη η δικαστική απόφαση. Μετά την παρέλευση του ενός μήνα, επιβάλλεται πρόστιμο 100,00 ευρώ με απόφαση του Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Θεωρημένο αντίγραφο αμετάκλητης δικαστικής απόφασης

● Έκθεση επίδοσης ή παραίτηση από ένδικα μέσα

● Πιστοποιητικό από τη Γραμματεία του Πρωτοδικείου περί μη άσκησης τακτικών ή έκτακτων ένδικων μέσων

● Διαζευκτήριο (μόνο όταν ο γάμος είναι θρησκευτικός)

● Αστυνομική ταυτότητα

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά:

● Αίτηση σε ΚΕΠ

Λύση Συμφώνου Συμβίωσης

Η δήλωση της λύσης του συμφώνου συμβίωσης γίνεται από έναν εκ των δύο συμβαλλομένων.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

Το σύμφωνο συμβίωσης λύνεται (ανεξάρτητα αν πρόκειται για σύμφωνο συμβίωσης που υπάγεται στις διατάξεις του Ν.3719/2008 ή του Ν.4356/2015), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν.4356/2015.

Συγκεκριμένα αν πρόκειται:

● για συναινετική λύση, με την προσκόμιση συμβολαιογραφικού εγγράφου λύσης συμφώνου συμβίωσης.

● για μονομερή λύση, με την προσκόμιση συμβολαιογραφικής δήλωσης, εφόσον έχει επιδοθεί προηγουμένως με δικαστικό επιμελητή πρόσκληση για συναινετική λύση στο άλλο μέρος και έχουν παρέλθει τρεις (3) μήνες από την επίδοση.

● αυτοδικαίως, αν συναφθεί γάμος μεταξύ των μερών, με την προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γάμου.

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά:

● Ηλεκτρονική δήλωση εδώ

● Αίτηση σε ΚΕΠ

Δήλωση Θανάτου

Ο Θάνατος δηλώνεται στο Ληξιαρχείο του τόπου θανάτου ή ενταφιασμού, μέσα σε 24 ώρες από το γεγονός.

Υπόχρεοι για τη δήλωση του θανάτου είναι οι πλησιέστεροι συγγενείς, καθένας που παρευρισκόταν στο θάνατο ή το γραφείο κηδειών, αφού προσκομίσουν την έγγραφη πιστοποίηση θανάτου του ιατρού που πιστοποιεί τον θάνατο και την ταυτότητα του θανόντος (η οποία παραδίδεται στο Ληξιαρχείο) ή υπεύθυνη δήλωση απώλεια της.

Ο θάνατος πρέπει να δηλωθεί πριν γίνει η ταφή.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου, νόμιμα θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής του Ιατρού που βεβαιώνει το θάνατο. Στο πιστοποιητικό πρέπει να αναφέρονται και όλα τα στοιχεία της αστικής κατάστασης του Θανόντος

● Αστυνομική ταυτότητα του δηλούντος

● Αστυνομική ταυτότητα του θανόντος ή δήλωση απώλειας υπογεγραμμένη από τον δηλούντα

● Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του θανόντα

● Έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Ληξιαρχείο

Δήλωση Ονοματοδοσίας

Η δήλωση ονοματοδοσίας τέκνου είναι αμετάκλητη και δηλώνεται πριν τη βάπτιση του παιδιού.

Η ονοματοδοσία γίνεται με τη δήλωση και των δύο γονέων ή μόνο του ενός, ο οποίος όμως απαραίτητα πρέπει να φέρει μαζί του έγγραφη εξουσιοδότηση του άλλου, θεωρημένη νόμιμα για το γνήσιο της υπογραφής. Στην έγγραφη εξουσιοδότηση θα πρέπει να αναφέρεται το κύριο όνομα που επιθυμούν να δώσουν οι γονείς στο παιδί τους (για τους αλλοδαπούς με ελληνικούς χαρακτήρες) και η ημερομηνία γέννησης του.

Οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Αίτηση για ονοματοδοσία

● Αστυνομικές ταυτότητες ή διαβατήρια των γονέων

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Ληξιαρχείο

Εναλλακτικά:

● Αίτηση σε ΚΕΠ

Εκλογικά – Δήλωση διεύθυνσης κατοικίας για εκλογικούς καταλόγους

Τα δικαιολογητικά αφορούν κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας που θέλει να αλλάξει διεύθυνση κατοικίας.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Αστυνομική Ταυτότητα

● Υπεύθυνη δήλωση ενδιαφερόμενου

● Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή κινητού τηλεφώνου

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Δημοτολόγιο

Εναλλακτικά:

● Αίτηση σε ΚΕΠ

Αναγνώριση Τέκνου

Ο πατέρας μπορεί να αναγνωρίσει ως δικό του το τέκνο που γεννήθηκε εκτός γάμου, εφόσον συναινεί σ’ αυτό και η μητέρα και γίνεται με δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου. Όσον αφορά στον προσδιορισμό του επιθέτου και της δημοτικότητας για τέκνα γεννημένα εκτός γάμου επισημαίνουμε ότι ο προσδιορισμός του επιθέτου και της δημοτικότητάς του δεν γίνεται με το συμβολαιογραφικό έγγραφο της εκούσιας αναγνώρισης, αλλά με κοινή δήλωση των γονέων τους, ενώπιον του ληξιάρχου του τόπου, στον οποίο καταχωρείται η πράξη της εκούσιας αναγνώρισης και είναι κοινή για όλα τα τέκνου του εν λόγω ζευγαριού.

Το οριζόμενο επώνυμο μπορεί να είναι είτε το επώνυμο ενός από τους γονείς είτε συνδυασμός των επωνύμων τους, που όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα από δύο επώνυμα και η οριζόμενη δημοτικότητα μπορεί να είναι είτε η δημοτικότητα του πατέρα είτε της μητέρας τους.

Εάν η εκούσια αναγνώριση δηλωθεί πέραν του ενός (1) μηνός από την σύνταξή της, τότε επιβαρύνεται με πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος και εκδίδεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εάν πρόκειται για εκούσια αναγνώριση Κυοφορούμενου τέκνου, η δήλωση πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός ενός (1) μηνός από τη γέννηση του τέκνου. Σε αντίθετη περίπτωση επιβαρύνεται με πρόστιμο όπως αναφέρεται ανωτέρω.

Εάν μετά τη γέννησης του εκτός γάμου τέκνου, ακολουθήσει γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των γονέων του, επιπλέον των δικαιολογητικών προσκομίζεται και Ληξιαρχική Πράξη Γάμου ή Συμφώνου Συμβίωσης από τα οποία προκύπτει ο προσδιορισμός του επώνυμου τέκνου.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Συμβολαιογραφικό έγγραφο της εκούσιας αναγνώρισης

● Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης της μητέρας

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Δημοτολόγιο

Εναλλακτικά:

● Αίτηση σε ΚΕΠ

Άνοιγμα οικογενειακής μερίδας άγαμης μητέρας

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

● Ληξιαρχική Πράξη γεννήσεως τέκνου

● Αίτηση της μητέρας

● Υπεύθυνη Δήλωση της μητέρας ότι παραμένει άγαμη.

● Φωτοτυπία Ταυτότητας

Γραφείο Εξυπηρέτησης:

Δημοτολόγιο

Εναλλακτικά:

● Αίτηση σε ΚΕΠ

Κέντρο Υπηρεσιών
Το Κέντρο Υπηρεσιών και οι διαδικασίες επικαιροποιούνται σταδιακά.