Παραλίες

Παραλίες

Μια από τις τοποθεσίες που συνεισφέρουν στην εξαίρετη φήμη της Σύμης, είναι η παραλία ΝΟΣ. Μια όμορφη , δημοφιλής , οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα αναψυκτήριο, λίγο πιο πέρα από το Χαράνι. Διαθέτει την τέλεια ισορροπία του να είναι μια ήσυχη παραλία, παρόλο που είναι πιο η πολυσύχναστη του νησιού.

Αποτελεί την πιο μεγάλη και εντυπωσιακή παραλία του νησιού λόγω του κάθετου βράχου που βρίσκεται στην τοποθεσία. Είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στο Πέδι και τη Μαραθούντα.

Αμμουδερή παραλία ιδιαίτερα δημοφιλής  λόγω του ρηχού πεντακάθαρου νερού της και των ανέσεων που προσφέρει. Στην παραλία μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες και μια εξαιρετική ταβέρνα.

Η παραλία Νάνου θεωρείται η καλύτερη βοτσαλωτή παραλία της Σύμης. Η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα. Ένας κάθετος βράχος από την μία πλευρά της παραλίας κατεβαίνει μέχρι τα βαθυπράσινα νερά της. Στην παραλία μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρα και να προμηθευτείτε ποτά και φαγητό από την ταβέρνα.

Η Μαραθούντα είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού της Σύμης με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και  είναι από τις λίγες που είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο.  Στην περιοχή υπάρχει μια μεγάλη, νεόκτιστη ταβέρνα που προσφέρει φαγητό ή snacks καθώς και διάφορα ποτά.

Όμορφη μικρή παραλία στα νότια του νησιού. Είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα ή για τους λάτρεις της περιπέτειας, με μεγάλη πεζοπορία. Διαθέτει μια καινούργια ταβέρνα όπου προσφέρει εξαιρετικό φαγητό. Ξαπλώστρες είναι διαθέσιμες στην παραλία με μια πολύ καλή θάλασσα για κολύμπι.

Όμορφος όρμος τον οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε με τα πόδια από τον Πανορμίτη.

Μικρός απάνεμος όρμος για κολύμπι στο Νότιο μέρος του Νησιού που μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομή στην ομώνυμη μονή του Πανορμίτη. Στον κόλπο του Πανορμίτη μπορείτε να φτάσετε κάνοντας εκδρομή με σκάφος, ή από τον δρόμο.

Το νησί Σεσκλί βρίσκεται στο νότιο άκρο της Σύμης. Μπορείτε να προσεγγίσετε τα ολοκάθαρα νερά του με καΐκι.

Από τις δημοφιλέστερες παραλίες στη Σύμη. Το Πέδι διαθέτει πολλές μικρές παραλίες και εξυπηρετεί σαν σημείο εκκίνησης προς άλλες παραλίες είτε με σκάφος – ταξί είτε με τα πόδια.

Η Αγία Μαρίνα, πρόκειται για ένα βραχώδες νησάκι με κρυστάλλινα νερά, στη Βόρεια πλευρά της εισόδου του κόλπου Πέδι. Είναι προσβάσιμη με τα πόδια ή με σκάφος – ταξί. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, ιδανικά για καταδύσεις και πολύ ασφαλή για τα παιδιά.

Ο Εμπορειός ή Νημποριό είναι το δεύτερο λιμάνι της Σύμης. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι ένα αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο. Διαθέτει ένα γραφικό οικισμό και μια υπέροχη παραλία.

Όμορφη γραφική βοτσαλωτή  παραλία  (βορειοδυτικά του Γιαλού) με το πευκόδασος να φτάνει μέχρι το νερό. Η στεριά στενεύει δημιουργώντας ένα νησάκι πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι.

Νησάκι στο Βόρειο άκρο της Σύμη. Διαθέτει μια πεντακάθαρη παραλία με βότσαλο.

Μία στενή λωρίδα γης ενώνει το μικρό νησί του Αγίου Αιμιλιανού με τη στεριά στο οποίο βρίσκεται μία εκκλησία. Γραφική παραλία  χωρίς αμμουδιές αλλά με καταπράσινα και καθαρά νερά.

Από τις ωραιότερες παραλίες με βότσαλο μέσα σε ένα μεγάλο και βαθύ όρμο πλαισιωμένο από βουνά με αραιά αγριοκυπαρισσια. Η παραλία του Αγίου Βασιλείου ή Λάπαθος, δεν είναι προσβάσιμη από σκάφη – ταξί (εκτός από κάποιες μέρες στην υψηλή τουριστική περίοδο),είναι απομακρυσμένη και ήσυχη, χωρίς ευκολίες , γι’ αυτό και θεωρείτε ιδεώδης παραλία για γυμνισμό.

Η Σύμη μας