ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : Διεξαγωγή ημερίδας για την Καθαρή Ενέργεια στη Σύμη

Φαξ :2246071344 & 71386

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Θέμα: Διεξαγωγή ημερίδας για την Καθαρή  Ενέργεια στη Σύμη

Ο  Δήμος Σύμης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και προκειμένου να συμβάλει στη ανάπτυξη των δράσεων για την ενεργειακή μετάβαση της Σύμης προς τις καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την ενεργή και ρυθμιστική συμμετοχή της Κοινωνίας της Σύμης, αποφάσισε τη διεξαγωγή ημερίδας για την ενημέρωση όλων των κατοίκων του νησιού, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη – σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο – της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,  10 Οκτωβρίου,  στο κλειστό Γυμναστήριο Σύμης «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΝΟΥΛΑΣ» και ώρα 18:00 .

Στην ημερίδα προσκαλούνται να λάβουν  μέρος :

• Εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου
  • Εκπρόσωποι της περιφέρειας Ν. Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και Δήμων Δωδεκανήσου
  • τα Διοικητικά Συμβούλια των Τοπικών φορέων
  • Φορείς και Σύλλογοι της Σύμης
  • Όλοι οι κάτοικοι της Σύμης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

ΏραΕνότηταΟμιλητής
Εισαγωγικές Παρουσιάσεις – Χαιρετισμοί
18:00-18:15Χαιρετισμός Δημάρχου ΣύμηςΔήμαρχος ΣύμηςΕλευθέριος Παπακαλοδούκας
18:15-18:30Παρουσίαση Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία «Καθαρή Ενέργεια στα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης»Δημήτρης ΚατσαπρακάκηςΕλληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
18:30-18:45«Τουρισμός και Πράσινη Ενέργεια»Μάνος ΚόνσολαςΥφυπουργός Τουρισμού
18:45-19:00«Εφαρμογή της Πράσινης Ενέργειας στην πόλη»Γρηγόρης ΚωνσταντέλοςΔήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης
19:00-19:15«Τρόποι Εφαρμογής Πράσινης Ενέργειας στα Λιμάνια»Θόδωρος ΚυπραίοςΠολιτικός Μηχανικός ΔΣ, AGG CONSULTING ΙΚΕ
19:15-19:30«Λιμάνια και Μαρίνες-Βιώσιμη Ανάπτυξη»Βασίλης ΠολίτηςΥποναύαρχος Π.Ν. (ε.α)Πρόεδρος MSI HELLAS
19:30-19:40                                ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
                                                                                                   Βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση με ενεργή συμμετοχή των Νησιωτικών Κοινοτήτων
19:40-19:55«Νομικό πλαίσιο προς την ορθολογική ενεργειακή μετάβαση με στήριξη των πρωτοβουλιών από τις νησιωτικές κοινωνίες»Μιχάλης ΠαπαγεωργίουΔικηγόρος Υπ. διδάκτωρ ΔημοσίουΔικαίου Αθηνών/Ερευνητής Παν/μίου Cambridge